Ο φίλος μου ο Ίγκυ, ευαίσθητος πολύ στα θέματα γεύσης-όσφρησης-βρώσης και ο καλύτερος μη επαγγελματίας ψήστης ψαριών που έχω συναντήσει, ξαφνιάστηκε κι ενθουσιάστηκε τις προάλλες όταν δοκίμασε το ψημένο κουνουπίδι που μου 'χει μάθει η Αγλαΐα. Ήμασταν πάνω στη θάλασσα, εκείνος έψηνε αγναντεύοντας κι εγώ τον ζάλιζα: «Τέρμα τα βραστά ή ωμό (α λα μοντ της δεκαετίας 80) ή στον φούρνο, λίγο καψαλισμένο να χάσει τη μελαγχολία του και μετά να κάνει σκέρτσα με διάφορα αρτύματα».
Κουνουπίδι τραγανό με κύμινο και αμύγδαλα
- 1 ολόκληρο μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι, ανοιγμένο στα μπουκετάκια του
- 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές σιρόπι ροδιού ή άλλο αντίστοιχο από τα μπακάλικα της ανατολίτικης κουζίνας
- 1 ½ κουταλάκι κύμινο τριμμένο και
- ½ κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
- 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
- πιπέρι καγιέν στη μύτη του κουταλιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι μύγδαλα ασπρισμένα και σπασμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.