Κουζίνα

Πράσινη πιπεριά: απ’ έξω αθώα, μέσα κολασμένη

Αφότου έμαθα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, φρόντιζα πάντα να έχω μια-δυο γλαστρούλες με διαφόρων ειδών καυτερά πιπέρια. Με γοήτευε η καυτερή πιπεριά στο στάδιο που ακόμη είναι πράσινη: από έξω αθώα και μέσα κολασμένη!
Bostanistas

Πάντα είχαμε καυτερές πιπεριές σε γλάστρα στην αυλή μας, στα παιδικά μου χρόνια στην Καρδίτσα. Κάποιες τις κατανάλωναν οι μεγάλοι απευθείας στο φαγητό, άλλες τις πέρναγαν σε κλωστή για να ξεραθούν για να έχουμε και τον χειμώνα. Η μητέρα μου μάλιστα τις πρόσθετε στην τροφή για τις κότες τους για να “ζεσταθούν” και να κάνουν αυγά την χειμερινή περίοδο. Ο πατέρας μου πάλι θεωρούσε ότι καυτερές πιπεριές σε δυνατό τσίπουρο είναι το άριστο φάρμακο για εντριβές, για τους πόνους των αρθρώσεων.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.