Ζύμη για πίτσα αφράτη και ζουμερή | Shutterstock
Κουζίνα

«Πίτσα, μαμά!»

Οταν ακούσω αυτή την εντολή, δεν έχει αντιρρήσεις. Δεν σταματούν αν δεν σηκωθώ. Και εγώ υποκύπτω... άλλο που δεν θέλω! Είναι τόσο αφράτη, τόσο ζουμερή, που γίνομαι ένα σώμα, μια φωνή μαζί τους
Bostanistas

Πίτσα, μαμά! Οταν ακούσω αυτή την εντολή, δεν έχει αντιρρήσεις, αν το αναφωνήσει κάποιος μέσα στο σαλόνι, δεν σταματούν αν δεν σηκωθώ. Γίνονται ένα σώμα, μια φωνή και με τρελαίνουν! Και εγώ υποκύπτω… άλλο που δεν θέλω, δηλαδή. Είναι τόσο αφράτη, τόσο ζουμερή, που χωρίς να το καταλάβω, αν και μερικές φορές βαριέμαι, γίνομαι και εγώ ένα σώμα και μια φωνή μαζί τους.

Πίτσα! Πίτσα! Πίτσα!

Υλικά για το ζυμάρι

  • 250 ml ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Χωρίζουμε το αλεύρι σε 600 και 150 γρ. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός απο τα 600γρ., αλεύρι και το ελαιόλαδο. Αφού γίνει ένα χυλός, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 600 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε τον χυλό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κατά το ζύμωμα μπορεί να ζητήσει λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.