Η πέστροφα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, και σήμερα έχει την τιμητική του.
Επειδή στο πιάτο υπάρχει μόνο η πέστροφα, και μια διακριτική παρουσία (φέτες αγγούρι) για δροσιά.
Το πιάτο είναι ο ορισμός του μινιμαλισμού.
Για να έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο πιάτο, που πρακτικά έχει ένα και μόνο συστατικό, θα πρέπει το συστατικό να έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο.
Η καπνιστή πέστροφα που σερβίρω σήμερα το έχει και με το παραπάνω.
Ας εξηγηθώ όμως καλύτερα.
Η πέστροφα πριν φτάσει στο πιάτο ακολούθησε μια πορεία μετασχηματισμών.
Μεγάλωσε σε ιχθυοτροφείο στην Καστοριά και κατέληξε σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων.
Τιμάται περίπου 6 ευρώ το κιλό.
Αρχικά την σκέπασα με χοντρό αλάτι και την άφησα ένα 24ωρο.
Μετά την έβαλα στον καταψύκτη.