Κάθε φορά που ο φούρνος μας ξεφουρνίζει μελομακάρονα, περίπου τέτοιες μέρες δηλαδή, η ίδια απορία: αφού εξαφανίζουμε πιατέλες επί πιατελών εν μία νυκτί, γιατί δεν τα ετοιμάζουμε όλο τον χρόνο; Μάλλον, καταλήγω, χάνουν κάτι από την αίγλη τους αν δεν φτάσει ο καιρός να κρεμαστούν τα φωτάκια στο στολισμένο δέντρο. Και τότε η κουζίνα ευωδιάζει μέλι, κανέλα και γαρίφαλο, πάνω στην πιατέλα υψώνεται πυραμίδα καλοστημένη με μπόλικο χοντροκοπανισμένο καρύδι. Τα περισσότερα σπίτια ευλαβικά ακολουθούν την καθιερωμένη τους συνταγή – αν, όπως εμείς, ανήκετε στους ανικανοποίητους, που ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει» στο τέλειο μελομακάρονο, πειραματιστείτε με τις πέντε εκδοχές των bostanistas και κάντε κλικ σε όποια σας κάνει «κλικ».
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.