Είναι αναμφίβολα η εποχή του χυμού. Όσο η ζέστη δυναμώνει, ειδικά εκεί, στην κορυφή του μεσημεριού, τίποτε φαγώσιμο δεν σου κάνει κέφι, το μόνο που αναζητάς είναι δροσιά και τόνωση. Οι φρουτοχυμοί κάπως πληκτικοί και συνηθισμένοι. Οι αφροχυμοί όμως; Έτσι λέγονται τα παγωμένα ροφήματα από φρούτα και λαχανικά ανακατεμένα σε διάφορες αναλογίες με πηκτή υφή και ορεκτικό αφρό. Ειδικά αν συνδυαστούν με γάλα ή γιαούρτι, αντικαθιστούν επάξια σαλάτες, σάντουιτς και άλλα συνήθη σνακ – ας είναι καλά το μπλέντερ, σαφώς προτιμότερο του αποχυμωτή, που, όπως έχει επισημάνει η Αναστασία Λαμπρία, κρατάει όλη τη σάρκα και την πολύτιμη φλούδα. Μη πετάξεις τίποτα – ακόμα και τα φρούτα που λίγο μαλάκωσαν, λίγο χτυπήθηκαν, λίγο ταλαιπωρήθηκαν, με μερικά μυρωδικά και πάγο γίνονται το καλύτερο παιχνίδι για τις λεπίδες του: λεπτόρρευστα μεταξωτά ή παχύρρευστα βελούδα; Ορίστε πέντε ιδέες για αμέτρητους πειραματισμούς και γρήγορη δροσιά.
Διαβάστε τη συνέχεια, εδώ.