Σερβίρετε το παστίτσιο ζεστό | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Παστίτσιο με ριγκατόνι, κιμά και μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες μάς αρέσουν ιδιαίτερα και πολύ συχνά τις συνδυάζουμε με τα μακαρόνια. Η ιδέα γι'αυτό το παστίτσιο, προέκυψε ουσιαστικά από την μεταφορά μιας μακαρονάδας από την κατσαρόλα στο ταψί
Bostanistas

Οι μελιτζάνες μάς αρέσουν ιδιαίτερα και πολύ συχνά τις συνδυάζουμε με τα μακαρόνια. Η ιδέα γι’αυτό το παστίτσιο, προέκυψε ουσιαστικά από την μεταφορά αυτής εδώ της μακαρονάδας, με ραγκού κιμά και μελιτζάνες, από την κατσαρόλα στο ταψί!

Το αποτέλεσμα είναι ένα διαφορετικό, ένα πολύ νόστιμο παστίτσιο, που ταιριάζει και με τις πρώτες (ακόμη) δροσερές ημέρες του καλοκαιριού και αργότερα του φθινοπώρου.

Οι μερίδες, που βγάζουν οι δόσεις των υλικών τα οποία σας παραθέτω, είναι αρκετές, καθώς συνηθίζω να ετοιμάζω αυτού του είδους τα φαγητά την Κυριακή.

Τότε, συνήθως, έχω περισσότερο χρόνο στην διάθεση μου, και υπολογίζω να έχουμε φαγητό για ακόμη δύο ημέρες, αφού με την δουλειά είναι δύσκολο να μαγειρεύω καθημερινά.

Μπορείτε, λοιπόν, αν θέλετε να μειώσετε τις δόσεις στο μισό.

Δείτε τη συνταγή εδώ