Κουζίνα

Παστίτσιο φθινοπωρινό, με πέστο βασιλικού

Τώρα που οι βροχές έπιασαν για τα καλά, κρίμα να αφήνουμε τους βασιλικούς να σαπίζουν. Μαζεύτε όσα κλωνάρια και φυλλαράκια βαστάνε ακόμα και ετοιμάστε πέστο για μακαρονάδες ή ένα παστίτσιο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα.

protagon.import

Τώρα που οι βροχές έπιασαν για τα καλά, κρίμα να αφήνουμε τους βασιλικούς να σαπίζουν. Μαζεύτε όσα κλωνάρια και φυλλαράκια βαστάνε ακόμα και ετοιμάστε πέστο για μακαρονάδες ή – γιατί όχι; – ένα παστίτσιο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα.

Αυτό το διαφορετικό παστίτσιο, με την υπέροχη γεύση πέστο βασιλικού, που πραγματικά λατρεύω, μυρίζει καλοκαιράκι. Στο φαρμακείο της πόλης που ζω, στο οποίο είμαι κάτι σαν… θαμώνας, δεν πάω μόνο για «τα χάπια μου» (αν και τα χρειάζομαι κι αυτά). Πηγαίνω περισσότερο για την ευγένεια και το καλοσυνάτο χαμόγελο των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί. Εκτός όμως από φαρμακευτικές συμβουλές, ανταλλάσσουμε και μαγειρικές απόψεις. Κάπως έτσι μου είπε η Μαρία για αυτό το φαγάκι και η ιδέα του να συνδυάσω δύο γεύσεις που αγαπώ, αυτή του πέστο αλλά κι αυτή του παστίτσιου, μου φάνηκε εξαιρετική.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.