Αλείφουμε την πανσέτα με πετιμέζι και μουστάρδα και την πασπαλίζουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Πανσέτα με τραγανή κρούστα από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Το πιο «αμαρτωλό» κομμάτι του χοιρινού γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν το ψήσετε αλειμμένο με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, πετιμέζι και πικάντικη μουστάρδα, με τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου
Bostanistas

Πώς μπορείτε να απολαύσετε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς; Σίγουρα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ που μπορεί να τσιμπολογήσεi κανείς στο γραφείο ή το βραδάκι χαλαρώνοντας με ένα ποτό στο άλλο χέρι.

Μπορείτε ακόμη να τους σπάσετε και να τους βάλετε πάνω από ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, πάνω από παγωτό, μέσα σε κρέμες, κέικ, χειροποίητα τρουφάκια.

Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί -φουντούκια, αμύγδαλα, κάσιους, φυστίκια, σουσάμι, ακόμα και κολοκυθόσπορους καραμελώνει η Candia nuts, μια κρητική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο- εκτός από θρεπτικοί και νόστιμοι, είναι «έξυπνα» προϊόντα.

Έτσι τους λέει η Ντίνα Νικολάου και έχει απόλυτο δίκιο αφού αυτά τα σνακ της ευκολίας μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε χίλες δυο παρασκευές. Η έμπειρη γαλλοθρεμμένη μαγείρισσα, τα αξιοποιεί και στη μαγειρική της.

Σε ένα από τα μαθήματά της, λοιπόν, μας έμαθε να φτιάχνουμε πανσέτα με τραγανή κρούστα από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μόνο που θυμάμαι τη γεύση της λιώνω. Και τη συνόδευσε με μια υπέροχη καροτοσαλάτα με ρόκα και δύο διαφορετικά παστέλια που επίσης θα σας δώσω τη συνταγή γιατί αξίζει πολλά.

Η «αμαρτωλή» πανσέτα, είναι το κομμάτι από την κοιλιά του χοιρινού που χρησιμοποιείται και για το μπέικον, έχει το λιπάκι της γι’ αυτό και είναι πεντανόστιμη. Επίσης είναι πολύ πιο φτηνή από άλλα κομμάτια κρέατος, οπότε είναι ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους.  Αν πάλι σας φαίνεται ότι το κρέας της είναι πολύ λιπαρό μπορείτε να την αντικαταστήσετε στην συγκεκριμένη συνταγή με χοιρινό μπούτι.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ