Η φρέσκια ρίγανη βγαίνει την άνοιξη (Μάρτιο με Απρίλιο – αναλόγως υψομέτρου) και μεστώνει τον Ιούλιο, οπότε και συλλέγεται, ξεραίνεται στη σκιά και τρίβεται για να πάρει τη γνωστή μας μορφή. Το Πήλιο φημίζεται για την ευωδιαστή του άγρια ρίγανη που φυτρώνει σχεδόν παντού. Οι παλιοί Πηλιορείτες την χρησιμοποιούσαν στην τρυφερή φάση της ανάπτυξής της για να φτιάχνουν τους περίφημους ριγανοκεφτέδες! Εδώ έχουμε την αποθέωση της νόστιμης «κουζίνας της φτώχειας». Με πατάτες, λίγο τυράκι, ένα – δυο αβγουλάκια και φρέσκια ρίγανη έτρωγε όλη η οικογένεια.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.