Την σημερινή συνταγή την φτιάχνω πολλά χρόνια. Είναι από τις πιο αγαπημένες μου τάρτες και κάθε καλοκαίρι την απολαμβάνουμε ανελλιπώς.
Αυτή η τάρτα με τοματίνια, φέτα, ανθότυρο, λιαστές τομάτες και κάππαρη, ήταν η πρώτη συνταγή που σκέφτηκα όταν βρέθηκα με νόστιμα τοματίνια από το μποστάνι φίλου. Όλες οι γεύσεις και τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα πιάτο.
Η συνταγή αυτή είναι βασισμένη στην Τάρτα με Τοματίνια και Κρέμα Φέτας της Ντίνας Νικολάου, από το βιβλίο «Αλμυρές τάρτες και πίτες». Την έχω μαγειρέψει όλα αυτά τα χρόνια με διαφορετικούς τρόπους, όσον αφορά την βάση της. Πότε με την ζύμη μπριζέ που δίνει η αρχική συνταγή, πότε με σφολιάτα.
Σήμερα, όμως, σας την δίνω με την πιο υγιεινή εκδοχή της, με ζύμη από αλεύρι ολικής, ελαιόλαδο και γιαούρτι. Η ζύμη αυτή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις ζύμες με αλεύρι ολικής. Όσον αφορά την γέμιση, έχω κρατήσει την αρχική συνταγή, αλλάζοντας μόνο τις αναλογίες.