Έχω ξαναγράψει για την τάση των τελευταίων χρόνων να φτιάχνω τα κέικ μου μικρά ώστε να τελειώνουν γρήγορα και να μην προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν. Σε οικογένειες ενηλίκων, τα κέικ συνοδεύουν καφέδες και αναψυκτικά και παραπάνω από 1-2 φέτες είναι δύσκολο να καταναλωθούν από κάθε άτομο.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αυτές οι ποσότητες αυτών των κέικ είναι τόσο μικρές που να μη βολεύουν και οικογένειες με παιδάκια ! Ίσα ίσα! Εξάλλου είναι τόσο εύκολο να γίνουν που μπορεί οι μαμάδες να τα φτιάχνουν δυο δυο ή σε διπλάσια δόση! Η λύση «δυο δυο» είναι μάλιστα πολύ βολική γιατί με την ίδια συνταγή και μικρές παραλλαγές φτιάχνουμε δυο διαφορετικά κέικ που το ένα μπορεί να τυλιχτεί σε μεμβράνη και να αποκαλυφθεί όταν τελειώσει το άλλο.
Στο πι και φι τα φτιάχνω αυτό τα κέικ! Γιατί γίνονται στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Καταλαβαίνετε ταχύτητα; Μέχρι να το σκεφτεί κανείς κυριολεκτικά! Αφού μερικές φορές δεν έχει προλάβει να σβήσει το φωτάκι του φούρνου! Και όμως γίνονται αφράτα και καθόλου στεγνά. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι ήδη τα δύο νηστίσιμα που φτιάχνω στο μούλτι (αυτό είναι ακόμη πιο αφράτο λόγω των αυγών), όπως αυτό με τα μήλα ή με σοκολάτα και μπανάνες.
Στο πλαίσιο της οικιακής οικονομίας, η αξιοποίηση των «κακοτερένιων» φρούτων μου (λίγο πριν το πέταγμα ήταν), έδωσε ένα κέικ που φτιάχτηκε στο πι και φι και καταναλώθηκε το ίδιο γρήγορα!
Βολικό λοιπόν για όλους το κεϊκάκι μου σήμερα, και φυσικά «ευέλικτο» αφού με μικρές προσθαφαιρέσεις η συνταγή βγάζει διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα!