Ενα ελαφρύ αυγολέμονο όχι πολύ ξινό ταιριάζει στους λαχανοντολμάδες | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Οι τέλειοι λαχανοντολμάδες της μαμάς μου

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι. Η δική μου μαμά κάνει τους λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά, μπόλικα αρωματικά και στο τέλος τους αυγοκόβει ελαφρά
Bostanistas

«Έφτιαξα λαχανοντολμάδες, θα έρθεις να φάμε;», μου είπε η μανούλα μου πριν από λίγο στο τηλέφωνο και άφησα ό,τι είχα να κάνω προκειμένου να απολαύσω, ζεστό και φρέσκο, το λαχταριστό φαγητό της.

Ποτέ δεν έχει καταφέρει να τα κάνει ισομεγέθη, άλλα μικρά κι άλλα μεγάλα, άλλα κυλινδρικά κι άλλα τετράγωνα, τα λαχανοντομαδάκια της, όμως είναι από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει.

Τα κάνει μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, βάζει μπόλικο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό και στο τέλος τα αυγοκόβει με ένα ελαφρύ και τόσο όσο πρέπει ξινό αυγολέμονο.

Δείτε τη συνταγή εδώ.