Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς ή χλυαρούς | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Οι κολοκυθοκεφτέδες θέλουν… την κρύα μπίρα τους

Σήμερα θα φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες. Μιας και μου περίσσεψαν μερικά τρυφερά κολοκυθάκια είπα να κάνω αυτή την λιχουδιά που συνήθως παραγγέλνω στις ταβέρνες με την πρώτη ευκαιρία
Bostanistas

Το κόστος των κολοκυθιών ανέκαθεν ήταν μικρό, η γεύση τους ουδέτερη και η θρεπτική τους αξία ασήμαντη. Γι΄ αυτό όταν θέλουμε να μιλήσουμε για κάτι ανούσιο και ασήμαντο το παρομοιάζουμε με τα «παρεξηγημένα» κολοκύθια.

Ωστόσο αυτό το αδιάφορο λαχανικό έχει προσφέρει στην ελληνική γαστρονομία ορισμένα εδέσματα μοναδικής γεύσης όπως είναι τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά αυγολέμονο, οι κολοκυθοκορφάδες, οι κολοκυθοκεφτέδες και φυσικά το απαράμιλλο τηγανιτό κολοκυθάκι που μετατρέπεται σε γλύκισμα όταν τηγανίζεται!

Σήμερα θα φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες. Μιας και μου περίσσεψαν μερικά τρυφερά κολοκυθάκια είπα να κάνω αυτή την λιχουδιά που συνήθως παραγγέλνω στις ταβέρνες με την πρώτη ευκαιρία. Κι έκανα το σωστό.

Απολαύσαμε τους κολοκυθοκεφτέδες σαν κυρίως γεύμα με μια σαλάτα μόνο και παγωμένη μπύρα. Ήταν από τα ωραιότερα φαγητά του κόσμου!  Τι μπορούν να κάνουν μερικά απλά υλικά όταν συνδυάζονται; Θαύματα. Ετσι δεν είναι;

Δείτε τη συνταγή εδώ