Το μυλοκόπι είναι ένα τίμιο ψάρι. Δεν σε απογοητεύει ποτέ, δεν δίνει φρούδες ελπίδες, αυτό που υπόσχεται το δίνει. Σήμερα η τιμιότητα του μυλοκοπίου παντρεύεται με τη μεταξένια υφή των πράσων και την κρεμώδη υπόσταση της πατάτας. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι το πιάτο ονομάζεται «μυλοκόπι με πράσα και πατάτες». Ο συνδυασμός αυτός, ενός άσπρου ψαριού με πράσα και πατάτες, αποτελεί τη βάση ενός τύπου δημοφιλέστατης σούπας της Βόρειας Αμερικής, το τσάουντερ (chowder). Στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιούν μπακαλιάρο, εμείς, που ο μπακαλιάρος μας είναι μικρός, βάζουμε μυλοκόπι. Η σούπα έχει μέσα και μπέικον ή λαρδί αλλά το πιάτο μας δεν έχει, το θέλω να είναι ελαφρύ και γευστικό και λιτό.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.