Κουζίνα

Μουσταλευριά: του φθινοπώρου η πρώτη γλύκα

Πάνω από την κατσαρόλα με τον μούστο οι κουβέντες δίνουν και παίρνουν, κάποιοι θεωρούν απαραίτητο το «κόψιμο» με στάχτη, άλλοι όχι. Η μουσταλευριά θα είναι εξίσου νόστιμη και στις δύο εκδοχές
Δημήτρης Μπούτος

Η εποχή του τρύγου δειλά-δειλά ξεκινάει και οι προθήκες γαλακτοπωλείων και ζαχαροπλαστείων που επιμένουν παραδοσιακά γεμίζουν με ημιδιάφανα κεσεδάκια με τη λιχουδιά του Σεπτέμβρη.

Για τα σπίτια που ετοιμάζουν δική τους, ούτε λόγος, εκεί παίζουμε σε επίπεδα ντελικατέτσας.

Οι Bostanistas, όσο πρέπει παραδοσιακοί αλλά και αρκούντως νεωτεριστές, έχουμε κάμποσες εκδοχές για το γλύκισμα.

Γενικής εφαρμογής κανόνας από έναν απλό παρατηρητή: Το σταφύλι θα καθορίσει γεύση και χρώμα. Τα μαύρα αρωματικά δίνουν ενδιαφέρουσα γεύση, τα λευκά ανοιχτόχρωμη όψη. Διαλέγετε και παίρνετε.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και διάφορες συνταγές εδώ.