Κουζίνα

Ψωμοτύρι με σταφύλια: μισό αλμύρα, μισό δροσιά

Φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με κατσικίσιο τυρί - ή όποιο κρεμώδες μου βρίσκεται - και από πάνω καψαλισμένα σταφύλια, περασμένα από τον φούρνο για λίγα λεπτά
Δημήτρης Μπούτος

Κολατσιό βιαστικό γιατί έχεις γυρίσει μόλις από διακοπές – ή, ακόμα χειρότερα, δεν έφυγες ούτε μέρα -, φθινόπωρο ante portas αλλά η ζέστη επιμένει και δεν ανέχεσαι να περάσεις στην κουζίνα πάνω από δέκα-δεκαπέντε λεπτά για να ετοιμάσεις κάτι νόστιμο. Η Γαλλίδα που με φροντίζει δι’ αλληλογραφίας επανήλθε, μετά από θερινό σύντομο διάλειμμα, με ιδέα για μεζέ χορταστικό και τσαχπίνικο που επαναλαμβάνω σχεδόν μέρα παρά μέρα και δεν θα τον αποχωριστώ μέχρι να χαθούν τα σφιχτά τσαμπιά από τους πάγκους. Φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με κατσικίσιο τυρί – ή όποιο κρεμώδες μου βρίσκεται – και από πάνω καψαλισμένα σταφύλια, περασμένα από τον φούρνο για λίγα λεπτά. Η μεμβράνη της ρόγας σπάει στο δάγκωμα και γεμίζει το στόμα χυμούς. Ψωμοτύρι φθινοπωρινό, λοιπόν, μισό αλμύρα, μισό δροσιά.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.