Κουζίνα

Μαρμελάδα φράουλα για πικάντικους μεζέδες

Αυτή είναι μια μαρμελάδα από εκείνες που δεν τις τρως με βούτυρο πάνω στο ψωμί σου, αλλά την συνδυάζεις με τυριά ή με κρακεράκια... Η ιδέα είναι από τα πρόσφατα αποκτηθέντα βιβλία μου με τη δική μου -πάντα- ματιά
Bostanistas

Αυτή είναι μια μαρμελάδα από εκείνες που δεν τις τρως με βούτυρο πάνω στο ψωμί σου, αλλά την συνδυάζεις με τυριά ή με κρακεράκια, ως συνοδευτικά σε ένα γεύμα ή για ένα ποτήρι κρασί ή ό,τι άλλο εσύ θέλεις να συνοδεύσεις. Η ιδέα είναι από τα πρόσφατα αποκτηθέντα βιβλία μου με τη δική μου -πάντα- ματιά. Επειδή οι φράουλες είναι φρούτα με πολύ λίγη πηκτίνη, όλοι συνιστούν προσθήκη ζάχαρης με πηκτίνη ή πηκτίνη μήλου. Σε άλλη μαρμελάδα, που κάνω με ξινόμηλα και μπαχαρικά, δεν χρειάζεται καμία προσθήκη, συνυπάρχει το μήλο. Η άλλη λύση είναι να βράσεις τη μαρμελάδα πολύ, κάτι που δεν θέλω και έτσι σκέφτηκα ένα κόλπο που θα σας γράψω πιο κάτω.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.