Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Λεμονάτα ρεβίθια με μανιτάρια, δεντρολίβανο και κάρυ

Μία καταπληκτική συνταγή με ρεβίθια σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ανατολίτικη επιρροή της συνταγής απογειώνει τα θρεπτικά όσπρια
Bostanistas

Πάμε στα ρεβίθια που είναι και το ζητούμενο σήμερα. Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι.

Ρεβίθια εγώ δεν έτρωγα μέχρι πριν από μερικούς μήνες και για αυτό ό,τι σας πω από δω και πέρα έχει βαρύνουσα σημασία. Είχα δοκιμάσει παλιά την κλασική σούπα και δεν μου είχε αρέσει. Κι έκτοτε δεν το επιχείρησα πάλι.

Αλλά όταν βρήκα αυτή τη συνταγή κάτι μου έκανε, το κάρυ σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο. Ανατολίτικο μού ακουγόταν και έχω μεγάλη αγάπη στις επιρροές αυτές.

Τα έφτιαξα, λοιπόν, και κατάφεραν μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνουν το νούμερο ένα όσπριο στην προτίμησή μου παρέα με τους γίγαντες. Δεν το λες και λίγο πράγμα!

Φτιάξτε τα οπωσδήποτε αν σας αρέσουν τα ρεβίθια αλλά φτιάξτε τα και αν δεν σας αρέσουν!

Δείτε τη συνταγή εδώ