Το καυτερό πιπέρι και το λεμονάτο σουμάκ είναι τα δύο μπαχαρικά που δίνουν τον τόνο στο λαχματζούν | Wikipedia / CC BY-SA 3.0
Κουζίνα

Λαχματζούν, η λαχταριστή πίτσα της Ανατολής

Ένα από τα πιο αγαπητά πιάτα της αρμένικης κουζίνας με ξεροψημένη, κριτσανιτή ζύμη και από πάνω της πικάντικο, μυρωδικό, ζεστό κιμά με μπόλικο χυμό λεμονιού
Bostanistas

Οι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή ακόμα και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στα πικάντικα και πιπεράτα πιάτα της και ένα από τα πιο λαχταριστά είναι το λαχματζούν: ξεροψημένη, κριτσανιτή ζύμη και από πάνω της μυρωδικός, ζεστός ακόμα, κιμάς πνιγμένος στο λεμόνι.

Είναι γνωστό και ως «πίτσα της Μέσης Ανατολής», ονομασία που σίγουρα δεν βρίσκει σύμφωνους τους λάγνους κρεατοφάγους, καθώς η νοστιμιά και η αψάδα του σε τίποτα δε θυμίζουν τις δυτικού τύπου παρασκευές με ζύμες.

Λαχματζούν για καλοφαγάδες λοιπόν από κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο – ό,τι προτιμάτε. Άλλωστε εδώ πρωταγωνιστές είναι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Δείτε τη συνταγή εδώ