Κουζίνα

Λαδερός αρακάς με λίγο… θάλασσα

Μάλλον ασυνήθιστος συνδυασμός για την ελληνική κουζίνα. Η έμπνευση ήρθε πάλι από την ιταλική κουζίνα.
Bostanistas

Είναι μια γευστική έκπληξη και αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, ιδίως αυτήν την εποχή που μπορείτε να βρείτε και φρέσκο αρακά!

Χρησιμοποίησα δύο μέτρια χταποδάκια, που ψάρεψε ο ψαράς της οικογένειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχούς (μοσχοχτάποδα).

Ετοιμάστε πρώτα τα χταποδάκια : αφαιρέστε τα εντόσθια, το στόμα και τα μάτια και ξεπλύνετε τα καλά. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, τα κεδροκούκουτσα και τους κόκκους πιπέρι και βάλτε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου (10 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας). Νερό δεν θα βάλετε, θα βγάλουν τα χταπόδια! Προσέξτε να μην τα παραβράσετε, λάβετε υπόψιν ότι θα ξαναβράσουν μαζί με τα μπιζέλια. Όταν είναι έτοιμα, αφήστε τα λίγο να χλιαίνουν και κόψτε τα σε κομμάτια. Το ζουμάκι τους δεν θα το πετάξετε, αλλά σουρώστε το και κρατήστε το στην άκρη.

Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ