Κουζίνα

Κριτσίνια «στο φτερό» για μακροβούτια

Αν δεν έχετε αλεύρι ντίνκελ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αλεύρι σταρένιο, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό!
Bostanistas

Κριτσινάκια με αλεύρι ντίνκελ και ηλιόσπορο. Δέκα λεπτά για να φτιάξεις τη ζύμη, άλλα δέκα (που λέει ο λόγος) να τα πλάσεις και μετά από τριάντα λεπτά ψησίματος μοσχοβόλησε το σπίτι.

Βγαίνουν ροδοκόκκινα από τον φούρνο και οδεύουν ολοταχώς για ένα μακροβούτι στο ντιπ από τσαλαφούτι, που περιμένει υπομονετικά δίπλα στη ντοματόπιτα.

Επειδή, λοιπόν, τα πολλά λόγια μπορεί να είναι και φτώχεια -μπορεί όμως και όχι- σας περιγράφω με μεγάλη μου χαρά τη συνταγή για το αγαπημένο μου κριτσίνι.

Υλικά και οδηγίες για να φτιάξετε περίπου 15 κριτσίνια:

-100 γρ. ελαιόλαδο
-100 γρ. κρασί λευκό
-½ κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
-250 γρ. αλεύρι ντίνκελ
-1 χούφτα ηλιόσπορους καθαρισμένους (50 γρ. περίπου)
-σουσάμι (αν σας αρέσει) – για τη διακόσμηση και για επιπλέον νοστιμιά

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.