Είναι το πιο οικονομικό ψητό, νοστιμότατο και κάθε χρόνο κερδίζει το χαμένο μέχρι πρόσφατα έδαφος, μπαίνει σε όλο και περισσότερους φούρνους.
Τραγανή πετσούλα και τρυφερή σάρκα, η σημερινή συνταγή είναι εύκολη όχι όμως γρήγορη αφού το κότσι χρειάζεται περίπου 3 ώρες ψήσιμο ώστε να γίνει μαλακό και να αποχωρίζεται εύκολα το κόκκαλο.
Όλη η νοστιμιά βρίσκεται στο μείγμα Herbes de Provence: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη αποξηραμένα και ανακατεμένα για να νοστιμίζουν τα ψητά.
Θα το βρείτε με αυτή την ονομασία στα περισσότερα μπαχαράδικα αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε κι εσείς μπερδεύοντας τα αποξηραμένα βότανα που αγαπάτε.