Από τη φωτογραφία λείπει το μπολ με το πρόβειο γιαούρτι. Μην το ξεχάσετε και δεν θα χάσετε | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Κοτ κοτ κοκκινιστό (έτσι το έλεγα όταν ήμουν πιτσιρίκι)

Εχετε περισσεύματα λαχανικών στο ψυγείο; Ταιριάζουν μια χαρά με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα, όσο τη θέλετε πικάντικη
Κική Τριανταφύλλη

Μια φορά την εβδομάδα το μενού στο σπίτι μας περιλαμβάνει κοτόπουλο. Πότε «κινεζοφέρνει» ψιλοκομμένο με σάλτσα σόγιας στο τηγάνι, άλλοτε η έμπνευση είναι μαροκινή (όταν έχω πολύ βασιλική διάθεση), κάποτε γίνεται ψητό με γλυκοπατάτες και πατάτες στο φούρνο (και χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, μουστάρδα και μπόλικη ρίγανη εκτός από αλατοπίπερο) και άλλοτε μιλανέζα ή κοτόσουπα (αλλά ποτέ η ίδια).

Σήμερα προβλεπόταν απλό κοκκινιστό στην κατσαρόλα, αλλά μια και περισσεύανε στο ψυγείο κάτι λαχανικά τα πρόσθεσα κι αυτά. Μια ιδέα σας δίνω, τώρα, γιατί το κοτόπουλο (μού) είναι πολύ βαρετό αλλά αυτή η εκδοχή βγήκε πολύ νόστιμη.

Κοτόπουλο δεν παίρνω ποτέ ολόκληρο γιατί το στήθος είναι (πώς το λένε τα παιδιά σας;) μπλιαχ… Μπουτάκια, λοιπόν, (τα λεγόμενα κοπανάκια) πέντε τον αριθμό και δυο φτερούγες για περισσότερη νοστιμιά. Τα έπλυνα, τα καθάρισα, τα στέγνωσα και τα άφησα στην άκρη.

Δείτε εδώ τη συνταγή