Τα μήλα κόβονται στη μέση και μετά κάθε κομμάτι χαράζεται βαθιά | Shutterstock
Κουζίνα

Κέικ με μήλα

Απλό, εύκολο και πεντανόστιμο, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κέικ. Η βασική συνταγή είναι γερμανική αλλά έχω αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο, οπότε θυμίζει μηλόπιτα με ζύμη τρυφερή
Bostanistas

Φθινοπώριασε οπότε είναι καιρός για ένα ωραίο κέικ με μήλα, το αγαπημένο μου.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το φτιάχνεις όλο τον χρόνο, όσο υπάρχουν μήλα, είναι απλό, εύκολο και πεντανόστιμο, αλλά από δω και πέρα που είναι στην εποχή τους, το προτιμούμε.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, αυτή εδώ όμως, η γερμανική συνταγή, είναι η πιο εντυπωσιακή.

Θυμίζει μηλόπιτα καθώς τα μήλα είναι κομμένα πρώτα στη μέση και μετά χαραγμένα βαθιά έτσι ώστε οι φέτες να μένουν ενωμένες στη βάση.

Και μια λεπτομέρεια:  Έχω αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο, πράγμα που κάνει το κέικ πιο τρυφερό και πιο υγρό.

Δείτε τη συνταγή εδώ.