Φθινοπώριασε οπότε είναι καιρός για ένα ωραίο κέικ με μήλα, το αγαπημένο μου.
Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το φτιάχνεις όλο τον χρόνο, όσο υπάρχουν μήλα, είναι απλό, εύκολο και πεντανόστιμο, αλλά από δω και πέρα που είναι στην εποχή τους, το προτιμούμε.
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, αυτή εδώ όμως, η γερμανική συνταγή, είναι η πιο εντυπωσιακή.
Θυμίζει μηλόπιτα καθώς τα μήλα είναι κομμένα πρώτα στη μέση και μετά χαραγμένα βαθιά έτσι ώστε οι φέτες να μένουν ενωμένες στη βάση.
Και μια λεπτομέρεια: Έχω αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο, πράγμα που κάνει το κέικ πιο τρυφερό και πιο υγρό.