Δεν το χάραξα ελαφρά όπως προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος και ...έσκασε | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Κέικ με ελαιόλαδο, λεμόνι και σοκολάτα

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή αν θέλετε ένα κέικ στεγνό αλλά τρυφερό με τραγανή επιφάνεια σαν μπισκότο για το πρωϊνό, με τον καφέ ή με το τσάι το απόγευμα, για τον μπουφέ στο κυριακάτικο τραπέζι. Και πανεύκολο
Bostanistas

Μπορεί να είναι παρόμοιο με το κέικ λαδολέμονο αφού βασικά έχει τα ίδια υλικά, αλεύρι-λάδι-λεμόνι-αυγά, όμως η διαφορά στη γεύση είναι τεράστια. Πώς  γίνεται αυτό;

Η ζαχαροπλαστική είναι το θαύμα της χημείας αλλάζεις λίγο τις αναλογίες, την ποιότητα των υλικών ή τη θερμοκρασία και το χρόνο ψησίματος και το γευστικό αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Σας ομολογώ  ότι αυτή τη φορά τα άλλαξα όλα, ακόμα και το αλεύρι. Ε, λοιπόν, έγινε και πάλι θαυμάσιο. Το πιο σημαντικό πάντως είναι η αλλαγή του χρόνου ψησίματος και της θερμοκρασίας.

Κάντε τη δική σας συνταγή για κέικ και δοκιμάστε να το ψήσετε στους 165 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Σας προτείνω επίσης ανεπιφύλακτα αυτή εδώ τη συνταγή αν θέλετε ένα κέικ στεγνό αλλά τρυφερό με τραγανή επιφάνεια σαν μπισκότο γύρω γύρω. Δεν έχει βούτυρο, πράγμα σημαντικό για όσους το αποφεύγουν και μόνο 4 αυγά για 2 μακρόστενες φόρμες. Πρόσθεσα και μερικά κομματάκια σοκολάτα αλλά δεν είναι απαραίτητη.

Είναι ένα κέικ υπέροχο για το πρωϊνό με τον καφέ ή το τσάι το απόγευμα και για τον μπουφέ του κυριακάτικου τραπεζιού με αγουροξυπνημένους φίλους. Και πανεύκολο.

Δείτε τη συνταγή εδώ