Πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη | Shutterstock
Κουζίνα

Κέικ με ασπράδια, χαρουπάλευρο και ταχίνι

Είναι γλυκάκι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό χωρίς σοκολάτα αλλά με το χρώμα και τη γεύση της που του δίνει το χαρούπι
Bostanistas

Κέικ με ασπράδια, χαρουπάλευρο και ταχίνι

Είναι εύκολο, υγιεινό και νόστιμο με χρώμα και γεύση σοκολάτας που του δίνει το χαρούπι

Στην Αμερική γιορτάζουν την ημέρα του κέικ στις 26 Νοεμβρίου, αλλού πάλι κάποια Κυριακή μέσα στον Μάιο. Μικρή σημασία, όμως, έχει αφού κάθε ημέρα μπορεί να είναι Ημέρα του Κέικ. Μια άσχετη λοιπόν ημέρα όπως είναι η σημερινή, διαλέγουμε το τέλειο κέικ που έφτιαξε η Μαρίνα Μαυρομάτη κάποια Παγκόσμια Ημέρα Κέικ: Γιατί είναι εύκολο, πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Κι αν δεν σας έχουν περισσέψει ασπράδια, κανένα πρόβλημα, θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ.

Οι φούρνοι παίρνουν φωτιά, σήμερα, γιατί ψήνουμε κέικ για τους αγαπημένους μας για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ (World Baking Day)! Για να πω την αλήθεια, όλο και κάτι ψήνω μέσα στο ΣΚ, και δεν θα περίμενα, βέβαια, την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για να ετοιμάσω κάτι γλυκό…

Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω ένα κεκάκι που φτιάχνω αρκετά συχνά, γιατί είναι ένας φανταστικός τρόπος ανακύκλωσης για τα ασπράδια των αυγών, που συνεχώς περισσεύουν. Αν αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνω και μου περισσεύουν ασπράδια, ή απάντηση είναι ότι τόσο όταν φτιάχνω κρέμες, όσο και όταν φτιάχνω ζύμες μπριός, συνήθως χρησιμοποιώ μόνο τους κρόκους, οπότε τα ασπράδια καταψύχονται για μελλοντική χρήση…

Δείτε τη συνταγή εδώ