Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι λεμονιού | Shutterstock
Κουζίνα

Κέικ λεμονιού από τη Γαλλία

Υπέροχο, ζουμερό, αφράτο κέικ με άρωμα λεμονιού και γαλλική φινέτσα αφού η συνταγή φέρει την υπογραφή του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre Hermé
Bostanistas

Κλασσικό κέικ λεμονιού, με γαλλική φινέτσα, αφού η συνταγή είναι δια χειρός του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre Hermé.

Είναι ένα υπέροχο, ζουμερό, αφράτο κεκάκι, με έντονο το άρωμα του λεμονιού καθώς σιροπιάζεται με σιρόπι και φρέσκο χυμό λεμονιού, και κρέμα γάλακτος στη θέση του γάλακτος ή του γιαουρτιού που προτείνουν άλλες ανάλογες συνταγές.

Το μόνο κακό σε αυτή την συνταγή είναι η ποσότητα των υλικών, που δίνει ένα μικρό κεκάκι! Σας συμβουλεύω να ετοιμάσετε 1,5 δόση (ή και διπλή) και να χρησιμοποιήσετε μία κλασσική στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Δείτε τη συνταγή εδώ