Κανταΐφι, το πιο απλό και πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι! Απαραίτητη η παρουσία του ανάμεσα στα γιορτινά γλυκά μας, αρκεί να είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά: καλό βούτυρο, καρύδια νέας εσοδείας και μπόλικο σιρόπι. Σε δική μου παραλλαγή, με μια μικρή τσαχπινιά στη γέμιση.Αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον μια ωρίτσα, ώστε να τραβήξει το σιρόπι. Διατηρείται εκτός ψυγείου για καμιά δεκαριά ημέρες!
Για 30 κομμάτια χρειαζόμαστε
- 500 γρ φύλλο κανταΐφι
- 100 γρ βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
- 250 γρ καρύδια
- 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα διάφορα
- 1 κ.τ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για το σιρόπι
- 5 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο, κομμένο στα δυο