Κουζίνα

Καλοκαιρινό κολατσιό: ντομάτα, φέτα, σκόρδο

Φέρνει στο στόμα γεύσεις άλλων εποχών και θυμίζει τις παιδικές μας ηλικίες. Γειτονιές και παιχνίδι στις αλάνες με ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι, μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας με τυρί φέτα, σκόρδο και λίγη ρίγανη
Bostanistas

Αλείψτε φέτες ψωμιού με λίγο λάδι κι απ’ τις δυο πλευρές και βάλτε τες σ’ ένα ταψί. Ψιλοκόψτε πάνω τους λίγο σκόρδο, προσθέστε μία φέτα ντομάτα στην επιφάνεια κι ένα κομμάτι τυρί φέτα. Βάλτε σε δυνατό φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς (περίπου 4-5 λεπτά). Όταν το βγάλετε, πασπαλίστε ελάχιστη ρίγανη, φρέσκια ή ξερή. Αυτό το εξαιρετικά απλό έδεσμα μπορεί να συνοδεύσει λαδερά φαγητά ή να προσφερθεί ως ορεκτικό από μόνο του.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.