Το καλοκαίρι και ειδικά το φετινό που μας προέκυψε με πολλή ζέστη, θέλει γλυκάκια εύκολα, ελαφριά και δροσερά!
‘Έτσι κι εγώ σήμερα σας κερνάω μία δροσερή, καλοκαιρινή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα εποχής, την οποία κάλλιστα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως τσιζ-κέϊκ, αφού και μπισκοτένια βάση έχει και τυράκι στην κρέμα της. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και ετοιμάζεται μέσα σε μισή ωρίτσα!
Δόση: για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής: πολύ εύκολη
Υλικά
Για τη βάση
300 gr μπισκότα speculoos
130 gr βούτυρο.
130 gr βούτυρο.
Για την κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
90 gr ζάχαρη άχνη
250 gr μασκαρπόνε
30 ml γλυκό κρασί Marsala
90 gr ζάχαρη άχνη
250 gr μασκαρπόνε
30 ml γλυκό κρασί Marsala
Για την διακόσμηση
φρέσκα φρούτα εποχής
γλάσο ζελατίνης (προαιρετικό)
γλάσο ζελατίνης (προαιρετικό)