Παπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Καλοκαιρινή πανδαισία: Γεμιστά με κιμά

Με κιμά ή μόνο με ρύζι και μπόλικα μυρωδικά, τα γεμιστά είναι το βασιλικό φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Κάποιοι τα θέλουν απαραιτήτως γεμιστά με κιμά. Ιδού, λοιπόν
Bostanistas

«Αααα, γαλλικά γεμιστά με κιμά!», είπαν με μια φωνή οι γάλλοι φίλοι μας, που είχαν έρθει για φαγητό κι εμείς τους διορθώσαμε (με κρυφή χαρά): «Οχι, κρητικά!». Την Κυριακή τα έκανα γιατί είναι μεν εύκολο φαγητό αλλά θέλει τον χρόνο του και τις καθημερινές  δεν τον διαθέτω. Και τα τιμήσαμε δεόντως.

Η αλήθεια είναι ότι η κρητικιά πεθερά μου και η εξίσου σπουδαία μαγείρισσα κόρη της δεν έβαζαν μαϊντανό ούτε σκόρδο, δική μου είναι αυτή η προσθήκη που θα δείτε. Επίσης η δική τους συνταγή θέλει μέσα σε κάθε γεμιστό και λίγο βούτυρο, από το λεγόμενο «καλό» σε βάζο, από αιγοπρόβειο γάλα. Δεν είχα.

Τα κληματόφυλλα δίνουν ξεχωριστό υπέροχο άρωμα και γεύση στα γεμιστά (Κική Τριανταφύλλη)

Αυτό που κάνει όμως πραγματικά τη διαφορά στα γεμιστά, με ή χωρίς κιμά, είναι τα κληματόφυλλα. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε. Δεν χρειάστηκε να τρέξω στο μπακάλικο για φύλλα. Μια μικρή ρίζα κλήματος στην αυλή  μας έδωσε τα πολυπόθητα φυλλαράκια.

Δείτε εδώ τη συνταγή μας για γεμιστά με κιμά

ΥΓ. Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μας για γεμιστά