Η συνταγή είναι πολύ απλή. Βγάζεις από το ψυγείο (ή από την κατάψυξη) λαχανικά που έχουν περισσέψει και τα μεγάλα τα ψιλοκόβεις σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια.
Καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλινο, μαϊντανό, κολοκυθάκια, μερικά φασολάκια, μπουκετάκια από μπρόκολο και κουνουπίδι, προσθέτεις επίσης ένα κομμάτι κολοκύθας και μια-δυο πατάτες κομμένες σε κυβάκια.
Ρίχνεις στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και αρχίζεις να τα σοτάρεις με τη σειρά, πρώτα το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, μετά τις πατάτες, τα καρότα κλπ, ή βαριέσαι και τα ρίχνεις όλα μαζί ή δεν τα σοτάρεις καθόλου, δεν είναι απαραίτητο.
Προσθέτεις νερό να τα σκεπάζει και ακόμα καλύτερα ζωμό (από αυτόν που φύλαξες στο ψυγείο τις προάλλες που έβρασες κοτόπουλο) και τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς.