Πικάντικη ρεγγοσαλάτα με ντομάτα, κρεμμυδάκια, μαϊντανό και άνηθο | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Η ρεγγοσαλάτα του Αλλόκοτου

Με ρέγγα, κρεμμυδάκια και λίγη φρέσκια ντομάτα, μπόλικο άνηθο και μαϊντανό φτιάχνουμε έναν εκλεκτό τσιπουρομεζέ ή ουζομεζέ, αν θέλετε, που ταιριάζει πολύ ωραία με φασολάδα ή όποιο άλλο όσπριο αγαπάτε
Bostanistas

Με ή χωρίς; Με αυτή την κλασική ερώτηση σε υποδέχονται στα παραδοσιακά τσιπουράδικα του Βόλου, που σημαίνει τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο.

Ετσι ακριβώς ξεκινούσε και η τσιπουροποσία στο «Αλλόκοτο»*, το μεζεδοπωλείο που ανέλαβε να μυήσει τους κατοίκους των βορείων προαστείων και τους επισκέπτες τους στην τελετουργία του τσίπουρου.

Στο «Αλλόκοτο» δεν υπήρχαν κρεατικά, διάλεγες τι θα πιεις (τσίπουρο, τσικουδιά, μπύρα ή κρασί) και άρχιζαν να έρχονται στο τραπέζι πιατάκια με ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Ενα βράδυ τις προάλλες, λοιπόν, με χωρίς (γιατί αποφεύγω το γλυκάνισο) δοκίμασα την ωραία ρεγγοσαλάτα του Αποστόλη Βλάχου και σκέφτομαι να την φτιάξω κι εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο που θα έρθουν μερικοί φίλοι για φασολάδα. Με τη συνταγή της Ξανθής.

Δείτε τη συνταγή της ρεγγοσαλάτας εδώ.