Κουζίνα

Η Κρήτη παράγει «Από Κοινού»

Πιστεύουν στη συλλογικότητα. Ονειρεύονται μια κοινωνία αυτάρκειας, αλληλεγγύης και όχι εκμετάλλευσης συνανθρώπων και φύσης. Και το κάνουν πράξη! Η συνεταιριστική κοινότητα αυτάρκειας «Από Κοινού» γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης
Bostanistas

Η «Από Κοινού» έχει τρεις αλληλένδετες δράσεις: την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων-υπηρεσιών μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους, την εκπαίδευση με εναλλακτικές μεθόδους, ηθική και αγάπη και τον πολιτισμό με τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας. Τα προϊόντα που παράγουν είναι παξιμάδι, μουστάρδα, λάδι, σταφίδες. Τώρα τελευταία παράγουν και γάλα από ντόπιες, κρητικές αγελάδες που βοσκούν (πραγματικά) αμέριμνες στη φύση και το κάνουν και διανομή κατ’ οίκον. Μαζεύουν βότανα που αποξεραίνουν και τα συσκευάζουν, ελιές, καλλιεργούν όσπρια αλλά και λαχανικά. Μαζεύουν και θαλασσινό αλάτι! Σίγουρα και άλλα χίλια-δυο καλούδια.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.