Οι αθερινοκεφτέδες θέλουν για συντροφιά ούζο, τσίπουρο ή ένα λευκό κρασί με σώμα | Shutterstock
Κουζίνα

Η αθερίνα έγινε κεφτές, με πατάτα

Το τηγάνι δεν είναι μονόδρομος για την αθερίνα. Αντί για την πεπατημένη οδό προτίμησα να κάνω κάτι καινούργιο: κεφτέδες με αθερίνα, πατάτα και ντοματίνια. Και έγιναν εξαιρετικοί
Bostanistas

Την ημέρα καθαρισμού του καταψύκτη, ευρέθη αθερίνα. Αντί για την πεπατημένη οδό του τηγανιού, προτίμησα να κάνω κάτι καινούργιο: κεφτέδες με αθερίνα και πατάτα.

Απλούστατοι αλλά – ελπίζω να συμφωνήσετε – νοστιμότατοι.

Τρίβω την πατάτα, μετά την αλατίζω και την βάζω σε μια πετσέτα κουζίνας για να φύγουνε τα πολλά υγρά.

Προσθέτω ψιλοκομμένο μάραθο, ξύσμα από φλούδα λεμονιού, λίγο κόκκινο τσίλι, λίγο σιμιγδάλι, και ντοματάκια τσέρι.

Ανακατεύω καλά και προσθέτω την αθερίνα. Προσθέτω και ασπράδια από δύο αυγά και αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα. Καθώς σχηματίζω τους κεφτέδες, φροντίζω να τους ζουλάω για να φύγουνε τα υγρά του μίγματος.

Πασπαλίζω με μίγμα από άσπρο αλεύρι και σιμιγδάλι και τηγανίζω σε αραβοσιτέλαιο και σερβίρω αμέσως.

Τα αρώματα που αναδύονται από τους κεφτέδες είναι εξαιρετικά.

Ο μεζές αυτός θέλει ούζο ή τσίπουρο. Αλλά πάει και με ένα λευκό κρασί, που έχει σώμα.

*Ο Νίκος Μορόπουλος γράφει μαγειρικές ιστορίες στο Bostanistas και είναι ο δημιουργός του blog Panathinaeos