Σερβίρουμε τη μακαρονάδα πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

H γαριδομακαρονάδα του lockdown

Διαλέξτε γαρίδες …μικρομέγαλες κατά προτίμηση με το κέλυφος, ρίξτε τις σε μια απλή σάλτσα ντομάτα μόνο με αλατοπίπερο και σκόρδο, και αφήστε τη θάλασσα να την ποτίσει
Bostanistas

Η έμπνευση ήταν της στιγμής. Ξέρετε, από αυτές που κυλάνε στο Facebook από τον ένα τοίχο στον άλλο σαν σε σκυταλοδρομία.

Ανέβασε λοιπόν η (αγαπημένη) συνάδελφός μας Νέτη Φίλια ένα ωραίο πιάτο με γαρίδες κριθαρότο που έφτιαξε ακολουθώντας τη συνταγή της (αγαπημένης μας) μαγείρισσας Ντίνας Νικολάου, οπότε πάνω εκεί που αναρωτιόμουν τι να μαγειρέψω σήμερα, κλείνω επιτόπου τον υπολογιστή, συμπληρώνω #Β2 (σου τρώει χρόνο αυτό το άτιμο το πρέπει που μας επέβαλλε ο νέος κορονοϊός αλλά από την άλλο σου δίνει χρόνο για να σκεφτείς) και τρέχω για γαρίδες απέναντι στο μαγαζάκι της Κωνσταντίνας με τα κατεψυγμένα.

Μακαρόνια έχω, φρέσκο σκορδάκι και μαϊντανό έχω, ντοματάκια και μπελτέ μηλέικο έχω (και τι θα κάνω όταν μου τελειώσει, σκέφτομαι, αλλά με ξεφοβίζει η σκέψη ότι το ταχυδρομείο λειτουργεί και ο πιστός Μηλιός φίλος Βασίλης Παπικινός θα επιληφθεί του θέματος…). Όλα check λοιπόν, θα γίνει η υπερτέλεια γαριδομακαρονάδα σήμερα. Και έγινε. Βάλτε τη στο πρόγραμμα, είναι εύκολη, είναι νόστιμη, είναι ωραία και το πιάτο μυρίζει θάλασσα.

Δείτε τη συνταγή εδώ