Κουζίνα

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (ολόκληρο)

Στην Ελλάδα έχουμε δυο εποχές που τα φρούτα τους μας δίνουν πολλά περιθώρια επεξεργασίας. Τώρα πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, περγαμόντα, κίτρα, φράπες!
Bostanistas

Ο τίτλος της συνταγής «ολόκληρο» έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ και πολύ καιρό, αυτό που φτιάχνω με τις φλούδες μόνο του φρούτου. Στην Ελλάδα έχουμε δυο εποχές που τα φρούτα τους μας δίνουν πολλά περιθώρια επεξεργασίας. Μιλάω για την εποχή που τα εσπεριδοειδή είναι σε αφθονία, όπως τώρα. Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, περγαμόντα, κίτρα, φράπες! Και μετά λίγους μήνες φράουλες, κεράσια, βύσσινα, βερίκοκα! Τα λατρεύω όλα και φροντίζω να τα επεξεργάζομαι με σεβασμό, να τα κλείνω στα βαζάκια μου είτε σε μορφή γλυκού είτε σε μορφή μαρμελάδας και όποτε θέλω να έχω στη διάθεσή μου, και των φίλων μου, το άρωμά τους και τη γλύκα τους.

 

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.