Σερβίρουμε τα γεμιστά με σχοινόπρασο | Ευστράτιος Καλαθάκης
Κουζίνα

Γεμιστά με πλιγούρι

Οσο κρατάει ακόμα ο καλός καιρός, υπάρχουν στις λαϊκές και τα μανάβικα ωραία λαχανικά. Μη χάνετε λοιπόν την ευκαιρία για ένα ωραίο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που φέρνει στο τραπέζι χρώματα και αρώματα καλοκαιριού
Bostanistas

Είναι γεγονός πως τα γεμιστά είναι αγαπημένο μου πιάτο αλλά όταν δοκίμασα τα γεμιστά με πλιγούρι του executive chef Ευστράτιου Καλαθάκη, ξετρελάθηκα… ήταν κάτι πραγματικά διαφορετικό! Για αυτό του ζήτησα τη συνταγή του και σας τη δίνω. Η διαδικασία είναι γρήγορη και τα υλικά λίγα, γιατί για να φτάσεις στο τέλειο, χρειάζεται αφαίρεση, όχι πρόσθεση.

Λίγα μυστικά…

Επιλέγουμε πάντα ώριμα λαχανικά –κυρίως οι ντομάτες, πρέπει να είναι γινωμένες– και πάντα εποχής! Προλαβαίνουμε! Κοινώς, γεμιστά δεν μαγειρεύουμε ποτέ τον χειμώνα και ποτέ με χλωμές ντομάτες ή σφιχτές ντομάτες για σαλάτα.

Φροντίζουμε όλα τα λαχανικά να έχουν το ίδιο μέγεθος. Τα γεμιστά θέλουν μπόλικο κρεμμύδι (για τη γλύκα), σκόρδο (για την καλοκαιρινή σπιρτάδα) και πάρα πολλά φρέσκα μυρωδικά (για το άρωμα της φρεσκάδας). Το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε στον τρίφτη του χεριού, ποτέ στο multi.

Ααα, να σας πω και το κορυφαίο μυστικό: μαγειρέψτε τα γεμιστά από την προηγουμένη. Την επομένη είναι πιο νόστιμα.

Δείτε εδώ τη συνταγή