Βράζουμε τα κοχύλια και σερβίρουμε με σάλτσα κοτόπουλου-γαρίδας | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Γαρίδες και κοτόπουλο με κοχύλια (ζυμαρικά)

Πιάτα με θαλασσινά και κρέας έγιναν διάσημα στην Αμερική τις δεκαετίες του 1960 και 1970, βαφτίστηκαν κιόλας surf’n’turf, στην Ευρώπη όμως ειδικά στην Ισπανία ήταν γνωστά πολύ καιρό πριν
Bostanistas

Σήμερα, λοιπόν, έχουν την τιμητική τους δύο εξαιρετικά υλικά, γαρίδες και κοτόπουλο. Τα βρίσκουμε σφιχτά αγκαλιασμένα σε πιάτα όπως η ισπανική παέλα. Το πιάτο που έφτιαξα σήμερα  είναι πολύ απλούστερο, αλλά θέλω να πιστεύω εξίσου νόστιμο.

Καθαρίζω τις γαρίδες, και βάζω τα κεφάλια και τα κελύφη να βράσουν για να βγάλω ζωμό.

Μαρινάρω με μυρωδικά και ολίγο μηλόξυδο το κοτόπουλο και το τεμαχίζω σε μεγάλες μπουκιές.

Παραδίπλα τσιγαρίζω ξερά κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και προσθέτω κολίανδρο και καυτερή πάπρικα. Αφού τα κρεμμύδια γίνουν καστανά και μαλακώσουν αρκετά, προσθέτω τον ζωμό από τις γαρίδες και δυναμώνω τη φωτιά για να  φύγουν τα πολλά υγρά.

Μόλις δέσει λίγο το μείγμα, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το κοτόπουλο και 10 λεπτά μετά τις γαρίδες. Αφήνω έτσι για ακόμη πέντε λεπτά και σβήνω.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ