Οι γαρίδες έχουν μεγάλη γοητεία, τις βρίσκεις σχεδόν παντού, είναι διαθέσιμες φρέσκες ή κατεψυγμένες, είναι εύκολες στην προετοιμασία, και φυσικά πεντανόστιμες. Αν, μάλιστα, φωλιάσουν μέσα σε φωλιές από κανταΐφι, σε συνδυασμό με τη σάλτσα Μικρολίμανου, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό για τον ουρανίσκο…
Η κουζίνα εκτιμά ιδιαίτερα τη λεπτότητά τους και την ευελιξία τους στο να ταιριάζουν με πολλά υλικά. Η συγκεκριμένη συνταγή «Τραγανή γαρίδα Αμβρακικού τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι, με τρυφερό σταμναγκάθι και αρωματική σάλτσα Μικρολίμανου», που μας προτείνει σήμερα ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης, παρότι είναι γρήγορη και πανεύκολη, δεν της λείπει ο gourmet χαρακτήρας, αφού στο τέλος στολίζουμε το πιάτο και με υπέροχο κρητικό σταμναγκάθι!