Κουζίνα

Φύλλο γιαουρτιού, η χαρά του αρχάριου

Προτίμησα αυτή τη συνταγή ζύμης, γιατί περιέχει αρκετό ελαιόλαδο αναλογικά στα συστατικά της, οπότε εξασφαλίζεται η λιπαρότητα που θέλουμε για να γίνουν τα φύλλα τραγανά...
Bostanistas

Η συνταγή της ζύμης είναι στο παλιό μου τετράδιο, άρα από τις πρώτες που χρησιμοποίησα για πίτες φούρνου. Είναι ένα είδος ανεβατής ζύμης, που έχω κατά καιρούς χρησιμοποιήσει σε πολλές συνταγές. Αυτό που άλλαξα αυτή τη φορά είναι ο τρόπος ανοίγματος, επηρεασμένη από διάφορα sites βαλκανικής και ανατολικής κυρίως κουζίνας. Είναι τόσο κοινός τρόπος σε αυτές τις κουζίνες που δεν ξέρω πού ακριβώς να παραπέμψω.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.