Κουζίνα

Φλεβάρης: έλα να σου δείξω το μποστάνι μου!

«Eλα στο δωμάτιό μου να σου δείξω τις συλλογές μου», έλεγαν δειλά φλερτάροντας, στην εποχή των γονιών μου...
Bostanistas

Η πρόσκληση έχει εξελιχθεί και εμείς οι επίμονοι κηπουροί λέμε «έλα να σου δείξω το μποστάνι μου». Να, λοιπόν, τι συμβαίνει τώρα, στο δικό μου μποστάνι.

Το κιχώριο είναι λαχανικό που καλλιεργείται πολύ εύκολα παντού. Κατά τους κρύους μήνες έχει πιο γλυκιά γεύση και, εκτός από ιδιαιτέρως πλούσιο σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία, διακοσμεί πολύ όμορφα και την σαλάτα μας.

Κουνουπίδι κόκκινο, με πολύχρωμα μεγάλα φύλλα. Πέρα από τον όμορφο καρπό του, τρώγονται και τα φύλλα που είναι επίσης πολύ πλούσια σε βιταμίνες.

Η μέντα, μετά τη χειμερινή της ξεκούραση, ξυπνάει και εκτοξεύει παραφυάδες, καθώς το κλίμα είναι ιδανικό για να πολλαπλασιαστεί. Αυτή είναι κατάλληλη εποχή να κόψουμε μερικές παραφυάδες που έχουν ριζώσει.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.