Φασολάκια και φακές τα μαγειρεύουμε χωριστά | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Φασολάκια γιαχνί με βραστές φακές

Φαγητό νηστίσιμο, γευστικό, νόστιμο και απλά πανάλαφρο. Και γιατί τα φασολάκια είναι το καλύτερο πιάτο για την υποδοχή της άνοιξης και οι φακές ό,τι καλύτερο για να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Απλά πράγματα…
Bostanistas

Πολλές μαγειρικές εμπειρίες ξεκινάνε στην αγορά. Πρωί πρωί λοιπόν, ήμουνα έτοιμος για την αγορά. Η αύξηση της θερμοκρασίας και η ηλιοφάνεια μου είχαν δημιουργήσει μια καλοκαιρινή διάθεση καθώς περιδιάβαινα τους διαδρόμους του πολυκαταστήματος.

Κάποια στιγμή η ματιά μου πήρε ένα ψυγειάκι που στεκότανε στη μέση και πήγα να δω τι έχει μέσα.  Ήταν γεμάτο πλατιά φασολάκια και αρακά του «Μπάρμπα Στάθη» σε προσφορά. Ξαφνικά άναψε ο λαμπτήρας της εμπνεύσεως. Φασολάκια γιαχνί! Το ωραιότερο πιάτο για να υποδεχθείς την άνοιξη με προσμονή καλοκαιρινή;

Άδραξα ένα κιλό προϊόντος και με βήμα ταχύ κατευθύνθηκα στο σπίτι για τα περαιτέρω.

Έκανα ένα κλασσικό λαδερό πιάτο γιαχνί. Άφθονο κρεμμύδι τσιγαρισμένο, ολίγο μαϊντανό, μια σκελίδα σκόρδο, και ντομάτες ψιλοκομμένες, από τον εξαιρετικό «Κύκνο».

Μια επισήμανση για το μαγείρεμα. Μου αρέσουν αλ ντέντε τα λαχανικά, να έχουν αυτό το κρατς, να μην είναι λιώμα. Επίσης, δεν μου αρέσουν οι πατάτες μέσα στα φασολάκια. Το άμυλο αλλάζει την πρωτογενή γεύση των φασολακίων. Αν λοιπόν θέλετε πατάτες, μαγειρέψτε τις χωριστά.

Δείτε τη συνταγή εδώ