Κουζίνα

Φαγκρί με φασολάκια: τσιπουρομεζές του ΜεΖεν

Ο Αντρέας και ο Γρηγόρης συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή ο ένας ήταν διευθυντής και ο άλλος executive chef μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Βόλο μέχρι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανανεώσουν έναν ιερό θεσμό με παράδοση 100 χρόνων.

protagon.import

Ο Αντρέας και ο Γρηγόρης συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή ο ένας ήταν διευθυντής και ο άλλος executive chef μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Βόλο μέχρι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανανεώσουν έναν ιερό θεσμό με παράδοση 100 χρόνων: την τελετουργία του τσίπουρου που διατηρείται πιστά μόνο σε 3-4 αυθεντικα μαγαζιά της πόλης.

Και πριν από δύο χρόνια, έφτιαξαν το ΜεΖεν. Η ιδέα γι' αυτό το πραγματικά πολύ πρωτότυπο τσιπουράδικο, που στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι της Αλοννήσου – ένα από εκείνα τα μικροσκοπικά στενάκια ανάμεσα στην Ερμού και τη Δημητριάδος-,  γεννήθηκε και ωρίμασε ενώ οι δυο φίλοι έτρωγαν τάπας στην Βαρκελώνη και έπιναν παλαιωμένες γκράπες στην Ρώμη, πριν καταλήξουν για τσίπουρα στο Βόλο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.