Σερβίρουμε το τιραμισού σε ατομικά βαζάκια για να μην | Αμβροσία Hyatt Regency
Κουζίνα

Ενα τιραμισού και δυο μπισκότι παρακαλώ

Εχουμε έτοιμη την κρέμα και τα σπιτικά σαβουαγιάρ και συνθέτουμε το γλυκό σε ατομικά βαζάκια λίγο πριν από το σερβίρισμα, όπως προτείνει ο Αλέξανδρου Αλεξίου, για να μείνουν τραγανά τα μπισκότα
Bostanistas

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό γλυκό θρύλος της ιταλικής κουζίνας. Τα συστατικά του; Μάλλον απλά: μπισκότα σαβουαγιάρ που καταβρέχονται με αλκοόλ και καφέ εσπρέσο, κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και  σκόνη κακάο για πασπάλισμα.

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου, ο νεαρός ζαχαροπλάστης του ξενοδοχείου Hyatt Regency στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, προτείνει αντί για τα έτοιμα σαβουαγιάρ που συνήθως προβλέπονται, να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια στο σπίτι γιατί είναι πανεύκολα και μας έδωσε τη συνταγή.

Επίσης, λέει να το σερβίρουμε σε ποτήρια ή ατομικά βαζάκια!  Εχεις, δηλαδή, την κρέμα έτοιμη και συνθέτεις το γλυκό την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα οπότε τα μπισκοτάκια δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν πολλά υγρά και να μαλακώσουν.

Δείτε εδώ το κείμενο και τη συνταγή για τα σαβουαγιάρ και το τιραμισού