Οι λάτρεις της ψαροφαγίας απολαμβάνουν εκλεκτά εποχικά εδέσματα στα εστιατόρια του ομίλου «Trizoni» στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική | Facebook / Trizoni Exclusive
Κουζίνα

Εκλεκτή ψαροφαγία στο θρυλικό «Trizoni»

Τα τριήμερα της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, το «Trizoni sea treasures» υποδέχεται τους φίλους του στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα οι λάτρεις της ψαροφαγίας που θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη θα απολαύσουν εκλεκτές θαλασσινές λιχουδιές στα «Trizoni exclusive», στα Λαδάδικα
Κική Τριανταφύλλη

Θρυλικός ψαροντουφεκάς,  ο Γιώργος Σούσουρας μετέτρεψε, το 1983, την ωραία αυλή του σπιτιού του στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής σε στέκι ψαροφάγων, που ονομάστηκε «Τριζόνι» από το τραγούδι των τριζονιών, που ακουγόταν τα βράδια, ενώ ο Σούσουρας έριχνε την ψαριά του στη σχάρα με τα κάρβουνα στην άκρη της αυλής.

Γρήγορα το «Τριζόνι» αγαπήθηκε, και εξελίχθηκε σε ψαροταβέρνα ξακουστή, ακόμα και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, χάρη στο εκλεκτό φαγητό και το ωραίο περιβάλλον της. Σαράντα χρόνια αργότερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει ελάχιστα -και μόνο προς το καλύτερο- από πλευράς ποιότητας, η οποία δικαίως έχει αναδείξει το «Τριζόνι» σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά της χώρας μας.

Κατευθείαν στο τραπέζι σας από τα νερά της Κασσάνδρας (Facebook/Trizoni Sea Treasures)

Εχει επεκταθεί, επίσης, στη Θεσσαλονίκη με ανάλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο όμιλος «Trizoni», πλέον υπό τη διεύθυνση του Αστέριου Σούσουρα -γιού του Γιώργου Σούσουρα- έχει κερδίσει υψηλές διακρίσεις και βραβεία που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα,  αλλά και την εμπιστοσύνη των διαχρονικών πελατών του.

Το «Trizoni sea treasures», στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, θα σας υποδεχτεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (16-18/3), το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και κάθε επόμενο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) μέχρι τις 26 Απριλίου, οπότε και θα αρχίσει να λειτουργεί καθημερινά, με τις πιο γευστικές σαρακοστιανές προτάσεις του. Στο μοναδικής αισθητικής ισόγειο οίκημα με τη φιλόξενη αυλή του θα απολαύσετε τον διάσημο λευκό ταραμά, γαριδομάνες Καβάλας στη θράκα, χταπόδι στα κάρβουνα με μελιτζάνα και ταχίνι, φούσκες σπινιάλο, φρέσκο καλαμάρι ψητό και τον εκπληκτικό χαλβά του.

Εκλεκτά σαλατικά εποχής με ελαιόλαδο της Αθωνικής Πολιτείας (Facebook/Trizoni Exclusive)

Εκπληκτικά νηστίσιμα πιάτα περιμένουν, εξάλλου, τους αγαπημένους φίλους και πελάτες του, που θα παραμείνουν στην πόλη –και φυσικά τους επισκέπτες της- στο «Trizoni exclusive», που στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα κτίσματα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού.

Ο όμιλος «Trizoni» («Trizoni sea treasures», «Trizoni exclusive», «Delifish», «Rawbar»), προτείνει στους γνώστες των καλών  θαλασσινών εδεσμάτων, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από το πλούσιο μενού και τις σπεσιαλιτέ του με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, που παραλαμβάνονται καθημερινά, ειδικές κοπές όπως tartar, sashimi και crudo, συνοδευτικά, τις σαλάτες με βιολογικό λάδι προϊόν συνεργασίας με την Αθωνική Πολιτεία, το ψωμί από τον δικό του ξυλόφουρνο, τα τυριά από τον τυροκόμο της επιχείρησης, όπως και το ομώνυμο βιοδυναμικό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, όλα με εγγύηση ποιότητας και γεύσης, που παραπέμπουν «σε μερικές από τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας”.

Info

  • «Trizoni sea treasures», Κρυοπηγή Χαλκιδικής, τηλ: 23740-51945, email: trizoni1983@gmail.com
  • «Trizoni exclusive», Δόξης 1 & Σαλαμίνος 12, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-542533, email: trizoniexclusiveee@gmail.com
  • «Delfish», Αριστοτέλους & Βασ. Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, τηλ: 6909-289434, www.delfish.gr email: delfishmodiano@gmail.gr  Instagram: delfish_by_trizoni
  • www.trizoniexclusive.com, Instagram: trizoni_sea_treasures,  Facebook: Trizoni exclusive & Trizoni Sea Treasures