Κουζίνα

Δοκιμάσαμε σάκε με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα και χταπόδι

Με μια εκδήλωση στο εστιατόριο Milos του ξενοδοχείου Hilton, η ιαπωνική πρεσβεία παρουσίασε το εθνικό ποτό της χώρας ταιριάζοντάς το ταυτόχρονα με παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες. Και ναι αυτός ο ελληνοϊαπωνικός “γάμος” μας εντυπωσίασε
Bostanistas

Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη το κάλεσμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο εστιατόριο Milos του Hilton, όπου δοκιμάσαμε τέσσερα διαφορετικά είδη σάκε, μάλιστα το ένα από αυτά ήταν αφρώδες, πλάι σε γαριδούλες τηγανητές, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι με φάβα, πίτες, χωριάτικη σαλάτα και άλλα ελληνικά εδέσματα τα οποία παραδοσικά έχουμε μάθει να τα παντρεύουμε με ούζο, τσίπουρο, μπύρα ή ρετσίνα αλλά όχι με σάκε. Ισως γι’ αυτό μας παραξένεψε στην αρχή το πάντρεμα. Οι τόσο διαφορετικές κουζίνες μας, όμως, κάπου συναντιούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιάπωνες αγαπούν την ελληνική κουζίνα κι εμείς εδώ έχουμε αγαπήσει επίσης τόσο πολύ τη δική τους, ώστε να έχει γεμίσει η Αθήνα με σούσι μπαρ.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.