To LOW είναι αποτέλεσμα καινοτομίας και της πολύχρονης εμπειρίας του Κτήματος Σεμέλη | Κτήμα Σεμέλη
Κουζίνα

Κτήμα Σεμέλη, LOW: Το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ

Με μόλις 6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το LOW Λευκό και το LOW Ροζέ είναι τα δύο καινοτόμα, κομψά και παιχνιδιάρικα κρασιά του Κτήματος Σεμέλη που ενθουσιάζουν με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά τους
Protagon Team

Το κρασί είναι μια απόλαυση που πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέλουν να έχουν καθημερινά στο τραπέζι τους. Ποικίλει, δε, ανάλογα με το χρώμα, τη γεύση και την περιεκτικότητά του  σε αλκοόλ, η οποία κατά μέσο όρο είναι (στη χώρα μας) 12% με ορισμένα κόκκινα να φτάνουν το 13,5-14%.

Τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μπορεί να γοητεύουν τους νεώτερους, ωριμάζοντας κανείς ωστόσο, οπότε έχει λόγους να φροντίζει περισσότερο την υγεία και την καλή φυσική του κατάσταση, ανακαλύπτει ότι τα ποτά με λιγότερο αλκοόλ δεν στερούν σε διασκέδαση. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αυξάνεται διεθνώς η ζήτηση για κομψά κρασιά πλην όμως πιο ελαφριά.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για ελαφρύτερα κρασιά, χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλη αλλά και σε θερμίδες, το Κτήμα Σεμέλη δημιούργησε το LOW, το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί ελληνικής παραγωγής.

Αποτέλεσμα καινοτομίας και της πολύχρονης εμπειρίας του Κτήματος στη παραγωγή κρασιών ανωτέρας ποιότητας, το LOW προσφέρει μία εμπειρία γεύσης πλούσια και αυθεντική αλλά με λιγότερο από το 50% αλκοόλης και το 40% των θερμίδων, από ένα «τυπικό» κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Η παραγωγή του χρησιμοποιεί όλη τη σοφία που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει. Με την Τεχνολογία Μεβρανών (Membrane Technologies), αφαιρείται μέρος της αλκοόλης, διατηρούνται όμως αναλλοίωτα το άρωμα και η γεύση του.

Το LOW περιέχει μόλις 6% αλκοόλ. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, προσφέροντας μία εναλλακτική, ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ και αποτελεί την ιδανική πρόταση στα all day café bars, την παραλία, τα trendy food restaurants, τα καταστήματα deli και φυσικά για το σπίτι.

Δύο καινοτόμα φίνα κρασιά

LOW Λευκό: Πρόκειται για ένα μοναδικό blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου και Μαλαγουζιάς. Με χρώμα λαμπερό, κρυστάλλινο και αχυρόξανθο και ένα αρωματικό μπουκέτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων, το LOW Λευκό είναι ένα απολαυστικά δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση, που μπορεί να συνοδεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο, ορεκτικά, σαλάτες, πιάτα με ψάρια και πολλά άλλα.

LOW Ροζέ: το πάντρεμα των ποικιλιών Merlot και Grenache Rouge δίνει ένα λαμπερό, σομόν, γοητευτικό κρασί, με αρώματα καραμέλας και φρέσκων κόκκινων φρούτων, νόστιμο και γαργαλιστικό, με χαρακτηριστικές νότες ανθών ροδακινιάς και φρούτων του πάθους, και αρμονικό τελείωμα. Το LOW Ροζέ είναι ιδανικός συνοδός των λαχταριστών γεύσεων του καλοκαιριού. Απολαύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Για το υπερσύγχρονο οινοποιείο
Tο υπερσύγχρονο οινοποιείο στο Κούτσι της Νεμέας είναι περιτριγυρισμένο από ιδιόκτητους αμπελώνες

Με ιστορία που ξεκινά το 1979, το Κτήμα Σεμέλη έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας που παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Από το 2003, το υπερσύγχρονο οινοποιείο λειτουργεί στην καρδιά ενός μοναδικού Terroir στο Κούτσι της Νεμέας, περιτριγυρισμένο από ιδιόκτητους αμπελώνες, οι οποίοι εκτείνονται σε 50 στρέμματα από τα συνολικά 300 που καλλιεργούνται σε δύο ΠΟΠ ζώνες, τη Νεμέα και τη Μαντινεία.

Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, η κινητήριος δύναμη του οινοποιείου είναι το πάθος για τη δημιουργία ανώτερης ποιότητας κρασιού, με έμφαση στην καινοτομία. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 50 ειδικευμένους εργαζομένους και εφαρμόζει επιτυχώς ένα προηγμένο ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας.