Ενα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην περιοχή του νότιου Τιρόλο μαγνητίζει ήδη από μακριά το βλέμμα του επισκέπτη με τη φουτουριστική, αλλά παράλληλα πλήρως εναρμονισμένη με το τοπίο αρχιτεκτονική του.
To κτίσμα αποτελεί νοητή προέκταση του βραχώδους τοπίου και των απότομων βουνοπλαγιών στο Αλτο Αντιτζε. Στις αρχές του 1970, το οινοποιείο Cantina Tramin στεγαζόταν στο γραφικό κέντρο της πόλης, το 2006, όμως οι ανάγκες επέκτασης του χώρου οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση να δημιουργήσει νέους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης, αλλά και να αναβαθμίσει το επισκέψιμο κομμάτι του.
Ο αρχιτέκτονας Βέρνερ Τσολ, που ανέλαβε το έργο, εμπνεύστηκε από το τοπίο και τα αμπελοτόπια. Η βασική του στόχευση ήταν να διαχωριστεί η ροή των επισκεπτών από τις εργασίες του οινοποιείου, και το πέτυχε δημιουργώντας δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, διατηρώντας όμως το αρχικό κτίριο ως χώρο υποδοχής, ενώ δύο νέες πτέρυγες δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν την αίθουσα δοκιμών και το κατάστημα αναμνηστικών δώρων.